Veneers

Veneers

Wat zijn veneers?

Veneers maken je tanden weer mooi. Veneers, ook wel facings genoemd, zijn dunne schildjes van composiet of porselein die permanent op je tanden worden geplaatst. Het voordeel van composiet is dat het goedkoper is, maar dit materiaal gaat ook minder lang mee. Wil je je tanden langer mooi houden? Kies dan voor porselein. De kans is groot dat je porselein nooit hoeft te vervangen, want het is van de beste kwaliteit en het is kleurvast. 

Twijfel je of je veneers zou kiezen? Smile2go maakt je keuze eenvoudiger met Testeneers®. Durf weer voluit te lachen zonder een tandheelkundige behandeling.

Testeneers® zijn speciaal ontwikkeld door Smile2go. De kunststof plaatjes worden op maat gemaakt voor jou. Zo passen ze precies bij de kleur van jouw tanden en corrigeren Testeneers® oneffenheden, verkleuring of een spleetje tussen je tanden. Dit is een tijdelijke oplossing, zodat je kan zien hoe jouw nieuwe lach eruit komt te zien. Daarna beslis je zelf of je een cosmetische behandeling met veneers wilt voortzetten om jouw tanden permanent mooier te maken. 

Wil je veneers voor een stralende lach, of wil je meer informatie over Testeneers®? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende analyse-analyse van Smile2go. Bel ons gerust, want we staan dagelijks van 08.00 tot 22.00 uur voor je klaar. 

 

Waaruit bestaat de behandeling?

We starten altijd met een vrijblijvende smile-analyse, waarbij we je wensen bespreken en kijken welke kleur en materiaal het beste bij je past. Daarvoor gebruiken we een kleurenstaal en de Testeneers®. Als we weten dat we jou de mooiste smile kunnen geven, gaan we aan de slag. Dat gaat in een aantal stappen. 

Veneers maken

In het tandtechnisch laboratorium van Smile2go maken we jouw veneers op maat. Ook als je voor composiet kiest. Daardoor heb je bij Smile2go altijd de beste kwaliteit composiet of porseleinen veneer dat speciaal voor jou is gemaakt.

Tand afslijpen

Kies je voor porselein? Dan slijpen we je tand een beetje af om ruimte te maken. Een porseleinen veneer moet namelijk minstens een halve millimeter dik zijn. Door je tand te slijpen, voelt de veneer straks heel natuurlijk in je mond.

In vorm brengen

De tandarts van Smile2go maakt een afdruk van je tanden. Hiermee gaat het tandtechnisch laboratorium aan de slag. Daar maken ze je nieuwe veneers in de juiste kleur en vorm. 

Vastplakken

Bij je tweede bezoek aan Smile2go zijn we klaar om je van een nieuwe lach te voorzien. De tandarts behandelt je tanden voor met een zuur. Daarna brengen we een hechtlaag aan op je tanden. Hierop worden jouw op maat gemaakte veneers geplakt. 

 

Hoe voelen veneers?

Het voelt heel natuurlijk, net zoals je eigen tanden. In het begin kan het even wennen zijn. Sommige mensen vinden het in het begin wat lastiger om te praten als hun tanden langer zijn gemaakt. Als de vorm van je tanden erg is veranderd, dan kan het voorkomen dat sommige klanken vervormen. Maar dat is niets om je zorgen om te maken. Binnen een paar dagen merk je geen verschil meer.

Kun je met veneers alles eten?

Ja hoor, je kan alles eten. Blijf gewoon doen wat je met je eigen tanden ook doet. Maar blijf net als nu voorzichtig met harde dingen, zoals zuurtjes, nagels en meer. Ook raden we af om plakband met je tanden af te scheuren.  

Is er extra onderhoud nodig?

Veneers vragen niet om extra onderhoud. Poets je tanden zoals je dat altijd doet. Een tip van ons: gebruik een zachte tandenborstel en maak gebruik van tandfloss om ook de ruimte tussen je tanden en kiezen goed schoon te maken.

Hoe lang gaan veneers mee?

Er zijn twee materialen: composiet en porselein. Composiet gaat ongeveer tien jaar mee. Maar rook je of drink je veel koffie of thee, dan verkleuren je veneers sneller. Porselein gaat minstens tien jaar mee en kan zelfs levenslang mooi blijven. Porselein heeft veel minder last van verkleuring, zodat je nog jarenlang een zelfverzekerde mooie smile houdt.

 

Marrilyn facings Smile2go

Zij gingen jou voor!

Facings en veneers

Ook zij hebben hun nieuwe lach beleefd met Testeneers®

Gratis Smile-analyse

Smile-analysis

Tijdens deze gratis en vrijblijvende afspraak bespreken we je wensen en maken we met de Smile2go app een Smile-analyse.

Voor & Na video's

Janice wilde meer lachen, ze vond de spleetjes tussen haar tanden niet mooi. Ook was er een stukje van haar voortand af. Het vast plakken met composiet was ze zat. Ze besloot dus om de stap naar facings te zetten. Vooraf heeft ze eerste de Smile-analyse gedaan en haar ideale lach met Testeneers getest.  Zie hier het resultaat!

Smile2go is aangesloten bij de volgende tandheelkundige kwaliteitsverenigingen: